Проверка на e-mail адреса за постоење

Проверка на e-mail адреса за постоење в XMailer 3.0

Ние ви препорачуваме да се користи оваа алатка за да се провери вашиот примачи ' адреси пред секоја мејлинг листата и на разчиствате Martie поштенската адреса за заштеда на ресурси.

Можни начини на верификација

  • Проверка на синтакса
  • ви овозможува да го проверите правописот на e-mail адреса. Не се провери DNS server и серверот за пошта на примачот.

  • Домен проверете
  • проверки во евиденцијата на DNS сервери за постоење на евиденција на примачот домен. Ние ви препорачуваме да го користите овој верификација метод, заедно со чек за синтаксата.

  • Проверете најава
  • проверки на сервер за пошта на примачот тоа е најмногу точни и веродостојни тестови за постоење на pochtovo кутија, но Soriano со некои од суптилностите и тешкотии.
    На пример: Вие мора да имаат бели IP, како најчеста пост услуга mail.ru бара да се поврзете на неа, само бела IP. За Време На XMailer произведува адреса на e-mail сервери, во обид да дознаат повеќе за постоењето специфични e-mail адреси, тогаш може да се забрани за честите третман.
    Јас би сакал да се забележи дека, доколку при проверка за најавите за да се добие одговор за постоењето на примачот адреса, тогаш тоа е дефинитивно работа има. Ние препорачуваме да го користите овој метод за да ги проверите листи до 1000 адреси во ден.