Тест 25 порта

Тестирование открытия 25 порта в XMailer 3.0

Алатка за проверка на достапност на врската до серверот за појдовна пошта ви овозможува да се дијагностицира вашиот оперативен систем за постоењето на кодот за поврзување на порта 25.

Инспекција открива две опции:

 • Конекцијата port 25) е поставено (на копчето "Проверка" трае до зелена боја)- тоа значи дека сè е во ред, може да се испрати преноси и се заклучува таму.
 • Нема врска на пристаништето 25 (на копчето "Проверка" зема црвена боја)- ова значи дека конекцијата за серверот за појдовна пошта преку 25 порта бр. Како да се поправат проблемот затворени 25 порта (обидете се постојано, по што секој чекор е проверка на отворањето на 25-от пристаниште):
  • Проверете дали постои некоја конекција на Интернет
  • Исклучете го Вашиот антивирус или пак на програмата и/или конекцијата на пристаништето 25 до листата на исклучоци
  • Исклучи Firewall или да ја вклучите програма и/или конекцијата на пристаништето 25 до листата на исклучоци
  • Исклучи Firewall или им овозможи на програмата и/или конекцијата на пристаништето 25 до листата на исклучоци
  • Во Принцип и како целина, неопходно е да се откаже од дел за системот и/или на трети лица програми конекции преку 25 порта. Прочитај повеќе овде