Antispam

Antispam в XMailer 3.0

Описание возможностей настройки функции Antispam

Ние препорачуваме да се справат со употреба на оваа алатка, како тоа ќе Ви овозможи да ги испратите Вашите мејлинг е најефикасна и неговата употреба се овозможува флексибилни конфигурација на Вашата дистрибуција.

Текстот на писмото

 • Вклучува замена на букви во латинска аналози - случајна замена на карактери со латинска еквиваленти, на пример, "А"->"А" или "О"->"O"
 • Да transliterate текст - замена на Кирилица на латиница колеги, како на пример "замена на симболи" -> "zamena simvolov"
 • Sinonimizirovat текст - word замена синоними во случаен редослед

Headers

 • Линкот за да се отпишете од мејлинг листата - Програмата автоматски се внесува адресата на е-пошта на испраќачот во оваа област. Примачот може да се вратиш со кликнување на истото копче во вашиот Inbox. Поддржани од страна на повеќето e-mail услуги
 • isXMailruMsgtype отпишување линк за да mail.ru
 • Дистрибуција Id - единствен број идентификатор за мејлинг, главно да се соберат статистички податоци, како што се postmaster на e-mail и postofis од Yandex
 • Приоритет писма (XPriority) - одредете приоритет на писмо е поддржан од страна на многу mail клиенти
 • ID софтвер (XMailer) е единствена апликација ID, што се користи за уникатен мејлинг содржи вашата листа ќе биде ставен во случаен редослед
 • Испорака адреса на македонски вели (XConfirmReadingTo) - Наведете ја адресата на достава прочитајте потврди од Вашата листа
 • Превозот адреса грешка (XErrorsTo) - Одредете го и превозот адреса извештаи за грешки испратете e-mail пораки од Вашите мејлинг листа

Слика

 • За да промените име на датотека за промена на името на датотеката на сликата во vlozhenii и текстот на писмото ќе бидат генерирани на еден уникатен збир на знаци
 • За да го промените форматот и проширување за да го промените форматот на сликата и нејзино продолжување во случаен редослед, на пример jpg->png
 • Додадете бучава - додава шум да се рашири сликата густина е наведен како процент
 • Ротираат нагоре - ротира сликата во рамките на степенот вредност, вредност, ќе се определи
 • Да се генерираат опис на сликите е да се генерираат на alt атрибутот во HTML кодот на букви
 • Слика-во-HTML - преведете сликата директно во html код во base64 формат
 • Исечете слика - сплит слика во парчиња според одредени параметри
 • Resize - за промена на големина на сликата во утврдените параметри
 • Пример - ја гледате сликата со алгоритми на уникатен

Прикачени датотеки

 • За промена на имиња на прикачени датотеки - имиња на прикачени датотеки ќе бидат генерирани автоматски
 • За архивирање и прикачени датотеки случајно - случајно архивирање на прикачени датотеки
 • За да го смените името на архивот во текот копија на прикачен фајл, сменете го името на датотеката за да случаен ликови

Answer: ___________________________ Note: архивирање на прикачени датотеки во случаен редослед, а не на трајна основа беше спроведен поради следниве причини: доколку сакате да испратите архивирани прилози, можете да користите програми archivers што вршат оваа функција најмногу ефикасно и под тоа заостриле.

Линкови

 • Да го замени линковите за да ги користите замена референци. Прочитај повеќе овде

Транспорт

Ние ви препорачуваме да го користите методот за испраќање преку полномошник кога писмото големината не е повеќе од 100 KB.

 • Не користите прокси за да ја Користите вистинска ip адреса на испраќачот
 • Користи прокси - да Користите proxy сервер и вистинска ip адреса на испраќачот балансира помеѓу
 • Само прокси за да го користите за испраќање само преку средно прокси

Овој дел ви помага да го скриете вашето вистинско ip од испраќање и примање на серверот за mail со испраќање на пораки преку средно прокси сервери. Во XMailer 3.0 применува метод на send via Socks5. Можете да ја преземете листата на вашиот прокси и симнете нашиот proxy листа, но тоа бара проверка на перформанси, како процент на живо милиции од startup листата е ~10%. Листата е постојано се ажурираат, но се бара задолжително инспекција.

Заклучок:

Внимание: освоение и использование инструмента Antispam, позволит Вам максимально полно использовать возможности XMailer III и наиболее эффективно отправлять Ваши письма.