Si për të vazhdueshme të merrni Postë?

Së pari, është e thjeshtë: ju dëshironi të dërgoni letra.

Pastaj, kur dëshira transformirovalsya në një grup të qëllimeve, sfidave që dalin.

Qëllimi primar (gjithashtu dhe të kompleksitetit) është marrë letrën tuaj në Inbox. Sepse kjo është se si ajo fillon. Ose jo të fillojë.

Më poshtë është një përmbledhje e shkurtër e historisë se si të çliruar.

Së pari dhe më kryesorja, të gjithë "deliverability" mund të ndahet në teknike dhe cilësisë.

Teknike është përcaktuar nga numri i e-mail, që u është dorëzuar në ndonjë nga dosjet e marrësit (duke përfshirë "Spam"). Pjesë nga letra mund të refuzohet për shkak të dërgimit të IP adresës, për shkak të faktit se marrësit postare nuk ekziston, apo, për shembull, për shkak të problemeve me Internetin marrin serverin.

Качественная доставляемость — это количество писем, доставленных непосредственно в папку «Hyrje» конечного пользователя.

Për cilësinë deliverability mund të ndikohen në mënyra të ndryshme. Se si-se për të klasifikuar, unë propozoj që të lejohet me kusht të ndarë të gjithë gamën e rekomandime formale dhe content/substancë.

Formale janë të natyrës teknike dhe mund të reduktohet në respektimin e rregullave të caktuara, të cilat do të jepen më poshtë. Përmbajtjen e lidhur me përmbajtjen, të planifikojë, rëndësinë e juaj gazetat dhe ka për qëllim forcimin e bashkëveprimit me abonentët. Ata shpjegojnë çfarë duhet të shikoni për në përmbajtjen pjesë të letrës në mënyrë që mesazhi është i hapur, preclinical, nuk shënohet si të pavlerë dhe të fshihen pa u lexuar.

Me formale matësit, gjithçka është më e lehtë, në kuptimin që nuk ka një grup të caktuar të parametrave që duhet të saktë të vendosur para fillimit të çdo masë të postimeve. Për shembull:

Domain nga të cilat ju të dërgoni e-mail, ju duhet të keni të mira apo "zero" reputacion.

Mirë është kur që domain është dërguar tashmë dhe do të dorëzohet. Ajo duhet të jetë e lehtë të mos prishin.

Zero — kur kjo nuk është dërguar dhe përkatësisht nuk do të merren. Ky reputacion atë të butë dhe me kujdes për të ndërtuar.

Reputacion të keq — prania e një histori të ankesave të shkronjave nga fushë të caktuar ose, për shembull, duke bllokuar nga motorët e kërkimit apo edhe disa probleme të cilat ju nuk mund të dyshoni, sepse ajo që ka ndodhur para domain u bë e juaja. Pra, detyra juaj është që të gjeni të gjitha në këtë para-mail nga të cilat adresojnë do të shkojë në postë.

SPF dhe DKIM.

Domain duhet të jetë digitally nënshkruar. Ajo është quajtur DKIM. Kjo është një e tillë unike vendosur të karaktereve (një çift i linjave të kodit) që ju dëshironi të regjistroheni në DNS settings sa më shpejt që ju vendosni të bëni një postare ose më vonë — për shembull, kur ju lexoni këtë artikull. Nga rruga, të gjetur nëse ju keni DKIM, kjo është e mundur përmes shërbime të veçanta si dkimcore.org/tools/keycheck.html.

SPF është një varg, i cili përcakton listën e IP adresat që mund të dërgoni një mail në emër të domenin tuaj. Prezenca e tij është gjithashtu i detyrueshëm verifikuar ISP.

Kur një ISP sheh se ju nuk i keni këto të dhëna, duket që ju jeni të dyshimtë lloji dhe duhet në çdo rast të ndihmojë ju mbrojnë nga email tuaj. Kështu që ju të merrni të njëjtën junk folder. Prandaj, SPF dhe DKIM duhet që të regjistroheni.

Nëse keni në plan për të dërguar jashtë 1 milionë mesazhe dhe më shumë, të mendojnë për një IP të përkushtuar adresa.

Vëllimi i mailings, në parim, të ketë një ndikim vendimtar mbi reputacionin e IP, pra IPS duhet të "nxehet", d.m.th. të ndjekim rreptësisht mekanizmin e rritur numrin e mesazhe promocionale.

Kjo është bërë si më poshtë:

Dita 1 — deri në 20 mijë mesazhe.

Çdo ditë 10-15 % nga numri i letrave të dërguara për ditën e mëparshme.

Nga rruga, ju duhet të ndahet e gjithë baza e të dhënave në fushën e të familjes dhe të gjatë "ngrohtë-up" për monitorimin e situatës në secilin grup.

Për fushën e familjes Outlook veçantë rregull — jo më shumë se 4 mijë në ditë në fazën fillestare të mailings. Tjetër, rritja e volumit sipas të njëjtës skemë ( 10-15 % çdo ditë).

Nëse normat e dorëzimit kanë filluar të bien (edhe 1-2 %) — ngrirje ngrohjen globale-deri procesin në nivelin e cila është arritur, dhe duke filluar të gjatë.

Nga rruga, nëse IP ka arritur gjendje të dëshiruar, është shumë e rëndësishme për të ruajtur të rregullt mailings. Shumë ISP përqindja e ankesave është nga numri i mesazheve të dërguara, respektivisht, në qoftë se ju për një kohë të gjatë për ta dërguar këtë rast automatikisht do të rritet. Prandaj është shumë e rëndësishme që të rrinë në një orar të qëndrueshme dhe të njëtrajtshme vëllime.

Automatike mesazhe problemin e uniformitetit është pjesërisht i zgjidhur, nëse ata janë me të vërtetë rregullisht, por kjo nuk do të anuloj nevojë për standarde mailings.

Reputacion të ligamenteve "IP domain — DKIM" është formuar edhe në bazë të ofrimit të dështimet e vështirë të kërcej.

Vështirë të Kërcej — të ashtu-quajtur "të vështirë gabimet" e dorëzimit, gjegjësisht numri e shkronja që ishin dërguar për jo-ekzistente ose të bllokuar adresat dhe, rrjedhimisht, nuk arrijnë të tjerë.

Ka edhe një "të butë" gabim (i Butë Kërcej) — kur letrën tuaj nuk mund të dorëzohet për shkak të faktit se kutia është e plotë, ose për shkak të disa problemeve, të marrë server. Por ky lloj i gabimit nuk është marrë parasysh në formimin e teknike reputacionin listën tuaj të postimeve.

Nga rruga, të folurit e vështirë të ofrimit të gabimeve, është e rëndësishme për të trajtuar temën e higjienës së të dhënave tuaja, sepse një Hard Kërcej tregon një problem në këtë fushë.

Dy gjërat kryesore që ju duhet të mbani mend:

- НЕ ПОКУПАЙТЕ БАЗЫ!

- Të zbatojë mekanizmin e një dual-abonim konfirmim (zgjedhë të dyfishtë-në).

Për të blerë bazë, unë mendoj, çdo gjë është e qartë: ka shumë gjëra të këqija si të vjetra e-mail me aftësi të kufizuara, të përbashkët postare ([email protected]) dhe të tjerët si ata. Ju nuk keni nevojë për të.

Coregistration, trafiku nga promovuese ulje faqet, baza e të dhënave të mbledhura në ngjarje ose në zyrat e fizike dyqane — nuk është gjithmonë një ide e mirë. Këto baza do të funksionojë vetëm nëse ju, me shumë kujdes dhe vazhdimisht të monitoruar trafikun e cilësisë dhe në një kohë është larguar nga baza e të dhënave "pleh".

Dyfishtë abonim është fakultative, por shumë e rekomanduar, të praktikojë në mes ruse ISP dhe rigoroz të ligjit në vendet e tjera. Nga rruga, kohët e fundit ka ndodhur e parë e goditi nën artikullin në lidhje me dërgimin e spam e-mail për përdoruesit e jo të konfirmuar dëshirën e tyre për të marrë e-mail gazetat më të bukur Kanada me antispam ligji.

Dhe nuk është e tillë një gjë e mrekullueshme si një spam-kurth (spam kurthe).

Kjo është kur ISP dhe globale të zi, listat (e zezë listat dërguar fushat dhe adresat IP) për të krijuar adresat që janë "shtrirë" në Internet për të regjistruar në mënyrë të paligjshme të mbledhur bazë.

Nëse ju, ose disa njerëz të paskrupullt në një moment në kohë pasur qasje në adresën tuaj IP, sillen keq, nuk është e madhe mundësia që unë dhe ju jeni gonna të jetë në disa listën e zezë.

Kjo rrit shanset tuaj për të një e vështirë të bllokut, pra, sillen në veten tuaj. Këtu janë disa nga më të respektuar blacklists: spamCop.net, spamhouse.org, uribl.com, surbl.org, barracuda.com.

Për informacionin tuaj, të zi, listat janë të dy llojeve:

– bazuar në dërgimin e IP, të lidhura me ESP (ofruesin e platformës të cilën ju jeni dërguar, për shembull, spamCop.net)

– DNS-bazuar, që është, fizike adresa e faqes tuaj (për shembull, uribl.com).

Ne jemi gradualisht duke lëvizur për në përmbajtjen e rekomandimeve gjithashtu varen shumë nga higjiena e juaj abonuesi bazë.

Përveç kësaj, si të përshkruara më lart (zgjedhë të dyfishtë-në dhe ligjore për të mbledhur adresat e-mail), është e rëndësishme që rregullisht e "pastër" baza e të dhënave. Kjo mund të bëhet, për shembull, duke përdorur të ashtuquajturat reactivations.

Kjo është kur ju e shihni se një përqindje e caktuar e abonentë tuaj për një kohë të gjatë (të themi, gjashtë muaj) nuk reagon për shkrimin tuaj, d.m.th. nuk e di edhe hapjen e tyre dhe do t'i shkruaj atij një letër së bashku linjat e mëposhtme:

"Hi! Dhe unë humbas ty... Dhe mos harroni se ajo filloi të gjithë? Dhe ne jemi ende miq? Nuk ka? Mirë, mendoj për këtë. Dhe atëherë unë kam cookies shijshme dhe një shishe Martini... Nëse jo, më lejoni të di. Ju lutem." Tjetër — një foto e një të qarë mace dhe një link për në faqe të përgjigjet. Dhe më të mirë në menaxhimin e abonimit faqe, ku ju mund të kufizojë një frekuencë të shpërndarjes dhe/ose të përshtatin moton e saj.

Nga rruga, si pasojë e reactivations zakonisht merr një kohë shumë të adresuar me hard gabim e dorëzimit, e cila është shumë e ftohtë dhe të dobishme.

Kështu, kalojnë riaktivizimi shpejtë përdoruesit vullnetarisht për të unsubscribe ose të ndryshojë shpërndarjen settings — me një fjalë, të bëjmë gjithçka për të parandaluar një gjë të tillë.

Përmbajtja qasje sugjeron që ju të jenë të kujdesshëm atë informacion dhe në çfarë forme ju të përfshijë në tuaj postare.

Për shembull, ju të kontrolloni të gjitha lidhjet e shfaqur në përmbajtjen e letrës, që i përkasin një global listën e zezë. Ose ju të përpiqet për të shmangur "samopodoben" catchphrases ("blerë", "shitje", "zbritje", "ofertë", "oferta speciale", "kursimeve", "urgjente", "çmimeve", etj.) Dhe ju doni të dëgjoni se çfarë ju tha abonuesi. Për shembull, nëse ai ishte aq i mirë se ai kaloi e tij personale, kohën e plotësuar fushat Menaxher i regjistrimit, ju janë të nevojshme për të ndjekur saktësisht me shpeshtësinë e dërgimit, që ai i zgjodhi.

Nuk ka nevojë për të përdorur sokratili lidhje. Nga përdorues i fshehur përfundimtar URL e faqes në të cilën bie, dhe kjo mund të jetë një lloj i virusit/grumbulluesi i të dhënave/fake login formularin për çdo të njohur e burimeve. Postar të sistemit të kujdeset për sigurinë e përdoruesve të tyre, kështu që ajo mund të bllokojë e-mail me këto lidhje.

Nuk është e nevojshme për të futur një letër të fshehur përcjellëse, JavaScript, ActiveX, VBScript, Java applets, Korniza, dhe Iframes që janë të lidhura me një mjet të jashtëm CSS burim: nga perspektiva e postuesa, kjo duket si një përpjekje për të rrëmbej llogaritë e përdoruesve, kështu që çdo ekzekutueshme, apo të jashtëm scripts janë bllokuar nga default.

Nuk ka nevojë për të fshehur të çabonoheni në butonin, sepse duke bërë kështu, ju jeni fjalë për fjalë duke detyruar përdoruesit për të shënuar email-it tuaj si spam.

Të jetë i sigurt për të kujtuar të përdoruesit se pse ai mori këtë letër.

Të jetë i sigurt për të marrë veten të identifikueshme Nga email. Në tregun rus shumë letra vjen nga postare format noreply, që nuk është e mirë, jo miqësor dhe jo në të gjitha elegant.

Çfarë të bëni nëse ju ende ankohen?

Ankesat janë të dy llojeve:

formale (kur një ankesë në lidhje spam vjen direkt nga abonuesi, atë e dërgon atë në adresën tuaj për reagime)

– FBL-ankesë (kur marrësi i juaj email shënon atë si spam, ISP merr këtë letër në adresën e caktuar, kështu që ju mund të çabonoheni në atë përdorues nga lista).

Në të dyja rastet, një rregull që është e vërtetë: Ankuesit duhet të hiqen MENJËHERË.

Në qoftë se problemi nuk është zgjidhur, kthehemi në paragrafin e parë të këtij neni dhe kontrolloni përsëri.

Самое главное — рассматривать все факторы доставки/недоставки комплексно. Путь во «Hyrje» — это как путь к идеальному телу: одной диеты мало :) Если вы хотите добиться определённых показателей доставляемости и сделать их стабильными для своих рассылок, необходим системный подход, объединяющий все вышеперечисленные пункты, а также предполагающий постоянный мониторинг сводных отчётов и оптимизационные меры.

Ne do të vazhdojmë të publikojë tonë këshilla për dërgimin e suksesshme gazetat. Le të shpresojmë se këto këshilla do të Ju ndihmojë zbatimin e suksesshëm të postimeve.

Tema e ardhshëm neni për të ofruar Mbështetje teknike.