Како да се напише продажбата писмо за рекламирање?

Составните елементи на ефективната реклами:

 • Внесете повеќе информации за контакт во гласилото. Не си ограничен само на мобилни и фиксни телефони, бидете сигурни дека за да се обезбеди Вашиот e-mail, skype, ICQ број и така натаму. Потенцијалните клиенти преферираат телефон, како начин да се комуницира, некој сакаат да напишете e-mail или да се користат алтернативни форми на комуникација. На повеќе видови на контакти ќе бидат ставени во писмото - подобро ќе биде Вашиот билтен.
 • Отстрани ги сите нерелевантни информации од рекламирање (од Вашата листа), оставете го само за најважните точки. Инаку, неколку луѓе се осмелуваат да го прочитате досаден, монотон и не имајќи семантички вчитување на текстот.
 • Насловот треба да содржи краток опис на стоки или услуги што Ќе ги нудат. На пример, ако Сте го продаде германскиот автомобили - Вие не треба да напишете во заглавието "Добар ден!", најдобро решение би било да се пишува — "Најновиот модел на германски автомобили." Сега, ако луѓето се заинтересирани во германски автомобили, тоа сигурно ќе бидат заинтересирани во содржината на писмото на овој оглас, и тој најверојатно ќе ја прочитате, и Вашата кампања ќе донесе посакуваните резултати.
 • Не наведете ја адресата на web страницата и Вашиот личен e-mail. Ќе треба да ја наведете e-mail, специјално креиран за што ад. Во спротивно, Вашиот официјален сајт и да се наведат e-mail ризик да бидат блокирани од страна спам филтри. Причината може да биде дека приговорот на администрацијата на хостинг за Вашата веб-страница. Не можат да се жалат како незадоволни е конкуренти. така иритирате со спам-пораки на луѓе кои не сакаат нов дел на рекламирање.
 • Не користите слики и веб адреси во Вашите мејлинг дека веќе се користи и во мас-конверзација (како што веќе може да се забрани со спам филтер). Можете исто така треба да се избегне создавање на премногу голем за во големина распоред, како ова во голема мера го зголемува ризикот за дистрибуција филтер на поштенски услуги. Ако ги игнорира овие правила - Вашиот билтен исто така, може да бидат катастрофални.
 • Што се планира да се одржи било каков вид на акции, укажуваат на тоа во Вашето писмо. Познато е дека мажите сакаат подароци, како и попусти и разни бонуси. Ако одлучите да им се понуди, со што Ќе може значително да го зголеми бројот на одговори од оваа реклама.
 • Вашите придобивки. Кога пишувате писмо, не заборавајте да ги споделите сите свои предности, тие треба да се одрази во Вашиот билтен. Не се срами, зборува за своите предности во однос на вашите конкуренти ако не се направи нешто подобро од нив — тоа е достоен за споделување за сигурно!
 • Поттикнување на купувачот за акција . Размисли за тоа како можете да се охрабри лицето веднаш да Ве контактираме по читањето на Вашата рекламирање писмо. Како по правило, по примањето e-mail билтени луѓе рекорд контакти на Вашата компанија и потоа да заборавите за неа, shelved. Важно е да се поттикне на клиентот за да ве контактираме. Напишете рекламирање на букви, на пример, следново примамливо понуда, "Првите десет кандидати за миење попуст!", и додаде — "да Побрзаат да го купат, на попуст важи само до крајот на месецот!".
 • Многу од тие писма по пошта. Обидете се да напишете широк спектар на опции во вашето писмо. На пример: "Поправка КОМПЈУТЕР", "Поправка на персонални компјутери — евтини", "Квалитет на сервис за Вашиот персонален компјутер", "компјутер Собори" итн. При вршење на дистрибуција на заглавија рекламни пораки ќе се промени, и секој корисник ќе добие порака што сте ја одбрале од оваа листа случајно. Како акција значително ќе се зголеми ефективноста на испраќање на писма, која ќе помине низ филтрите, и како резултат ќе добиете многу повеќе повратни информации од мејлинг листата.
 • Предмет на е-пошта треба да се специфични. При креирање на рекламната порака за рекламирање на Вашата тоа е пожелно да се вклучи во вашиот текст се здодевни зборови како "криза", "отстапки", "комерцијална предлог" за потенцијалните клиенти, тие се на камати. Кога потенцијален клиент, гледајќи на Интернет mail, белешки акумулација на голем број на пораки, што го забавува вашиот изглед само за писма чии теми се многу привлечни и интересни, но и на остатокот на пораките што чекаат за итно отстранување. На пример, ако се определи темата — "Што има скршеница на ТВ?", примателите на пораката, чија ТВ навистина е дефектен, веднаш сакате да ја отворите Вашата реклама.
 • Внесете цената, ако услуги се евтини. Не определи цена, ако тие се скапи.
 • Да речеме дека Вашиот бизнис е refilling печатач касети, и на трошоците на вашиот услуги е само 300 рубли — бидете сигурни да се пишува за тоа во Вашиот билтен! Корисниците на маса мејлинг ќе бидат веднаш очигледно дека тие можат да си дозволат да се пополни вашиот печатач за цената, и тие нема да се плаши да Ти се јавам. Наведени ниска цена ќе го предизвика да ги имаат вистински интерес во Вашата понуда. На пример, ако сакате да го продаде својот чамец или куќа преку рекламирањето, и на вредноста тоа е подобро да се молчи. За такви трансакции мора да бидат договорени со клиентот поединечно. Задача дистрибуција во овој случај е да се направи примачот по добивањето е-маил контакт, а потоа Ќе се користи вашите вештини на продавачот.

Се сеќавам - квалитет на пишување промотивни буквите зависи од крајниот резултат!

Успешна конверзација со XMailer!

Ние ќе продолжиме да ги објавиме нашите совети за испраќање успешна билтени. Се надеваме дека овие совети ќе Ви помогнат да се спроведе успешна пошта.

Темата на следниот член на понуда Техничка поддршка.