Nëntë rregullat e suksesshëm të shpërndarjes

Email newsletter — një mënyrë e madhe për të shpallur lajme, për të gjetur klientët e rinj dhe të ri-të tërheqin ata që tashmë janë bërë të klientit tuaj. Por nëse ju nuk dëshironi të blini një markë një spammer, ju duhet të ndjekin disa rregulla të thjeshta.

Çfarë është spam? 80% e e-mail trafikut në Internet dhe 20% të efikasitetit. E zakonshme, e mirë-e bërë newsletter do të jetë shumë më efikas. Por edhe me të qëllimeve të mira nuk është gjithmonë një rrezik për të marrë në purgator dosje Junk e-mail. Për të shmangur këtë, ju duhet të marrin në konsideratë një numër të nuanca.

Kështu, 9 rregulla të thjeshta:

 • Nuk spam
 • Kërkoni pëlqimin e marrësit
 • Update adresën tuaj e bazave të të dhënave
 • Mos e përdorni të blerë bazë
 • Të mbajë konfirmimi mbi ligjshmërinë e bazën tuaj
 • Le mundësi për të unsubscribe në mënyrë të drejtpërdrejtë nga newsletter
 • Mos përsërisin
 • E bukur dhe inteligjente të bërë letrat
 • Merrni parasysh kërkesat e filtër spam

Nuk spam

Nëse email-it tuaj duket si spam, erë si spam dhe shije si të pavlerë, atëherë me siguri ai është. Jo, seriozisht. Ju fundit erdhi online dhe të kuptoni se çfarë jeni duke shkuar për të bërë (për shembull) është spam. Pra, nuk do të bëni atë, pa marrë parasysh sa të mëdha të tundimit. Nuk ka rëndësi se si dukej, por është e vetmja mënyrë për të ndihmuar pa ankesa.

Si për të parandaluar ankesave?

Në fakt, pranimin e ankesave nga koha në kohë është e pashmangshme. Ju duhet të jenë të përgatitur për faktin se edhe me plotësisht të ligjshme mailing lista e pesëdhjetë mijë njerëz dhe organizimin e një buletin të cilësisë, ju ende do të merrni një ose dy ankesa. Dhe kjo është minimale. Ndonjëherë, kjo është vetëm e pasaktë të veprimit të përdoruesit, të cilët kështu do të "unsubscribe" nga lista e postimeve, ose për të fshehur padëshiruar e-mail.

Përdoruesit është shumë e lehtë in my Inbox vënë disa ticks dhe të bëjë një listë të padëshiruar emailet spam. Ai thjesht klikimeve në "Spam" button në Inbox-in e tyre, duke mos ditur se çfarë "troket" kështu për kompaninë tuaj, duke e përdorur atë vetëm si një mënyrë për të "unsubscribe" nga buletinit. Dhe ata e marrin atë! Sepse server mail është bllokuar të gjitha email nga server-in tuaj, duke e pranuar një numër të mjaftueshëm të ankesave në lidhje me të njëjtën të dërguesit.

Mënyra më e lehtë është që të kontaktoni një kompani e angazhuar në gazetat në mënyrë profesionale, duke i ditur të gjitha dobësitë e reklamave mesazhe dhe në gjendje për të punuar me marrësit, mail dhe shërbime (p.sh. për ne). Nëse ju doni të bëni një postimeve në tuaj ose kanë për qëllim të ofrojnë këtë shërbim për organizata të tjera, atëherë ju do të vlerësojmë tanë këshilla të thjeshta.

Ata janë të ndarë në dy kategori: të punuar me përdoruesit dhe mbrojtje nga spam-filtra.

Duke punuar me përdoruesit

Ajo që e dallon zakonshëm email nga spam? Në fakt, simptomë e një disponueshmërinë e ligjore (p.sh., të drejtë) të mbledhura një bazë të dhënash të adresave. E gabim i madh në grumbullimin e këtyre bazave të të dhënave është mungesa e Shprehur leje nga përdoruesi.

Ligjërisht të mbledhur adresat e të dhënave

Sipas ligjit, në këtë rast do të thotë vetëm një kusht: marrësit e email-it tuaj ishte të abonoheni (që është, për të Shprehur pa mëdyshje një dëshirë për të marrë atë).

Shpërndarjen e reklamave nëpër rrjetet e telekomunikacionit, duke përfshirë nëpërmjet përdorimit të telefonit, facsimile, të telefonisë mobile communications, lejohet vetëm me pëlqimin paraprak të parapaguesit ose marrësi për të marrë reklamat. Në këtë rast, reklama është e njohur shpërndarë pa pëlqimin paraprak të parapaguesit ose marrësi i reklamave nëse vërtetohet se ky pëlqim është marrë (ligji Federal "Mbi reklamat").

Nëse ju keni një dyqan në internet, atëherë ju keni bazë përdorues, dmth ata njerëz që keni blerë. Kur është më mirë të fushatës ose seri e zbritje, sigurisht, tundimit për të menjëherë të fillojë dërgimin sipas dispozicion adresat, por megjithatë duhet të kërkojë leje. Edhe nëse përfituesit e klientëve tuaj, mos i dërgoni ato email pa leje. Kur njerëzit blejnë produktet tuaj, plotësoni pyetësorin dhe jep informacion në lidhje me veten e tij, ai është absolutisht nuk llogarit në të përafërt përdorimi i kutinë tuaj postare për qëllime promovuese.

Askush nuk duhet të shkruani off adresat e-mail nga kartat e biznesit ose pyetësorë. Ky informacion nuk është për të shpërndarjes, si dhe për qëllime të tjera.

Ju do të merrni një konfirmim i gatishmërisë për të marrë e-mail tuaj

Për të konfirmuar abonimin në mënyrë që askush nuk ishte në gjendje të nënshkruajë për email gabuar adresën.

Të përmirësuar bazën tuaj

Ju keni baza ligjore e marrësit, por ju jeni shumë të vonuar në gazetë? Nëse personi ka rënë dakord për të marrë letrat dy vjet më parë, sot buletin ajo do të papritur apo edhe infuriate – lejen ju duhet të pyesni përsëri. Kjo quhet "metoda e ri-angazhim." Kjo ju jep dëshmi se të gjithë i dha leje për gazetën.

Shmangni blerjen e bazon

Politika e sundimit XMailer Ju lejon të përdorni ndonjë bazë të të dhënave, duke përfshirë të blerë, por ne nuk e rekomandojmë atë për ju. Blerja ose marrja me qira e listave është vetëm një humbje të parave, e cila është në kundërshtim me rekomandimet e të gjithë anti-spam shoqatave. Edhe pse me e duhur për përpunimin e listave të postimeve dhe më e rëndësishmja është i zhytur në mendime të projektimit layout, ju mund të zbutur rreziqet dhe kërcënimet.

Së pari, ju do të duhet të kërkojë pëlqimin e marrësit për marrjen e newsletter — për shembull, duke i dërguar atij një letër e vogël duke deklaruar mënyrën se si ju mori adresën e tyre, dhe pyetja nëse ata dëshirojnë të marrin nga ju informacionet e mesazhit. Por kjo nuk është një ilaç — këtë listë ndoshta blen dikush tjetër. Në fund, po marrësit të marrë çdo ditë një det të panevojshme e-mail. Në një pikë, ai është vetëm të gjithë prej tyre do të shënoni kutitë e nevojshme dhe për të dërguar për skrap. Në këtë nuk do të dërgohet dhe llogarinë tuaj të postës elektronike.

Së dyti, është e paefektshme për të bërë një postimit, pa e ditur historinë e kjo listë (të themi, ju jeni duke bërë një gazetë për makinat, dhe lista do të shkonte motorcycling entuziastë). Dhe për administrimin e shërbimeve postare blerë bazë, edhe në qoftë se marrëveshja është krejtësisht "e bardhë" — nuk është një argument. Nëse ju dyshoni spam, ju do të ruani vetëm konfirmimi i pëlqimin përdorues për gazetën.

Të mbajë konfirmimi të pëlqimit për newsletter

Nëse përdoruesi merr një raporti spam nga ana juaj, ju jeni fajtor derisa të vërtetohet e kundërta. Pas të gjitha, qëllimi kryesor i shërbimit e-mail është për të bërë kuti postare për klientët e tyre të pastër. Kështu ajo ka shumë klientë që absolutisht nuk ka kohë për të dëgjuar arsyetime dhe ankesat çdo një prej tyre.

Megjithatë, për aq kohë sa listën tuaj të postimeve është një mënyrë legjitime u mblodhën bazë, dhe ju nuk do të hezitojnë për të provuar se çdo ankesë është vetëm një gabim – pozita juaj ende mund të shpëtohen.

Provën më të mirë do të jetë një hetim të pyetësorit të nënshkruar nga klienti dhe të kontrolluara "unë dua të të marrë oferta nga e-mail", ose të dhënat e regjistrimit (data, emri, IP) dhe URL e faqen ku është regjistruar.

Nëse ju nuk mund të konfirmojë ligjshmërinë e juaj metodat e mbledhjes së të bazës email, më shumë të ngjarë të llogarisë suaj nuk do të jetë e hapur.

Le mundësi për të unsubscribe

Sigurohuni që të përdorni butonin ose lidhjen "Unsubscribe" në çdo e-mail. Më shpesh ato shfaqen në letrat në formë të inconspicuous lidhjeve — dhe ju duhet për të bërë ato të dukshme dhe të lehtë — ideja është që të japë përdoruesit të mirë të shtyjë tuaj butonin, se butonin "Spam" në postën tuaj të klientit. Për shembull, ne automatikisht të shtuar një link për të unsubscribe në listat e postimeve të klientëve tanë dhe të pavarur të trajtojë të gjitha dështimet. Gjëja më e rëndësishme është të kuptohet që prania e një butoni, fitimi juaj nuk do të zvogëlohet, por rritet së bashku me besimin dhe reputacionin.

Ju nuk keni nevojë për të detyruar përdoruesit për të futni emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi, nëse faqja e juaj apo shërbimi kërkon regjistrimin — ju është tashmë mjaft e tensionuar për shkak të postimeve, nga e cila ai ose ajo dëshiron të unsubscribe. Nëse marrësi nuk e kujton apo nuk dëshiron të hyjë në detaje për hyrjen, mundësia më e lehtë për të, do të, përsëri, të dërgojnë letra në spam.

Mos përsërisin

Nëse kjo është shumë e gjatë për të dërguar të të njëjtit lloj e gazetat apo të tjera email, atëherë me siguri ju do të jetë raportuar si spammer. Kjo është vetëm një çështje kohe.

Të bëjnë të bukur

Mendoj se për të marrësit tuaj. Të bëjnë të bukur të zbukuruar letrat, të cilat do të duken kështu që kompania juaj është e paraqitura për përdoruesit me reputacion dhe të besueshme. Ju mund të përdorni bazën tonë të të dhënave të formularëve, në dispozicion të drejtë në XMailer. Lexo më shumë këtu.

Të lirë të projektimit, gabimet në përmbajtje, gaudy dizajn të ndritshme dhe ngjyra font (shih rregullat e vizatimit letra më poshtë) garanci një shumë e ankesave dhe të mëvonshëm ban.

Të jetë e hapur. Gjithmonë të bëjë me kushtet e shpërndarjes të hapur. Them njerëzve se kur dhe në çfarë sasi të ju do të jetë dërguar. Nëse një person pajtohet me të javore e lajmeve, ne tashmë përveç kësaj për të dërguar çdo katër ditë reklamat ose mesazhe për promovime tuaj. Ju do të menjëherë të kthehet në një spammer dhe gënjeshtar. Megjithatë, edhe në qoftë se newsletter ishte interesante për të të drejtave të njeriut, ai ende refuzon letra, që preferojnë të lexojnë lajme në vend tjetër. Ju duhet të kuptojnë qartë dallimin midis informacionit letër (lajm), dhe një bruto vendosjen e shërbimeve të tyre, reklamim të mallrave. Ka shumë të ngjarë, që ju do të duhet për të krijuar dy ndryshme lista e adresave – një për informacion, një tjetër për reklamat.

Mbrojtja antispam

Mesatarisht, falë filtra spam, rreth 10-20% të të gjitha emailet të zhduket në e-mail e trafikut. Dhe e gjithë kjo përmes faj të overzealous filtra spam. Nuk ka nevojë të jetë me qëllim të keq spammer se letra nuk arrijnë addressees. Edhe ato kompani që të bëjnë shpërndarjen mjaft ligjërisht, me lejen dhe me kërkesë të adresuarit punctually "të nxehtë".

Mjerisht, i një të shpejtë dhe të thjeshtë zgjidhja e problemit nuk ekziston. Për të shmangur filtra, kjo është e nevojshme për të kuptuar natyrën e tyre, për të kuptuar se si ata punojnë. Dhe ky proces është shumë e gjatë dhe rigoroz.

E-mail-i ka një shumë të madhe listën e kritereve, të cilat janë të orientuara filtra për të zbuluar junk e-mail. E përfshirë në këtë listë, në vend të parë "spam" fraza. Këto përfshijnë, për shembull: "PARALAJMËRIM, NXEHTË!!!", "KLIKO KËTU DHE JU DO TË KENI NJË MILION DOLLARË!". Duke njohur një nga këto fraza (apo shumë të ngjashëm me të), pas robot riciklojnë në letër. Disa kritere të japin më shumë pikë, disa më pak. Për shembull, një mostër analiza e kritereve nga SpamAssassin, më të popullarizuara në filtër spam në botë.

Letra do të vendoset në spam nëse:

 • përmend fiton shuma të mëdha parash (0.2 pikë)
 • pse paguajnë më shumë? (1.25 pikë)
 • një rimbursim për asgjë (2 pikë)
 • përmban një mesazh në lidhje me disa çështje urgjente që ka nevojë për vëmendje të plotë (2.9 pikë)
 • ofron një të lirë, të hipotekës ose të sërishëm (3 pikë)
 • tregon sekretin e paparë suksesin e (2.4 pikë)

Nëse letrën tuaj përmban një numër të spam mbi të caktuar pragun, ajo është hequr. Në çdo server administrator përcakton bar individualisht. Nëse ju tashmë janë ngopur me e-mail junk list, e pragut do të jetë e vendosur shumë e ulët. Pothuajse të gjithë korrespondencën që në këtë rast do të shkojnë për skrap.

Përmendura më lart listë të kritereve për përcaktimin e spam është vazhdimisht në rritje, filtrat e tyre të përshtaten me ndryshimet e reja dhe spammers ' truket. Lista është përditësuar çdo herë që përdoruesi klikon "Kjo është spam" në Inbox-in e tyre. Filtra Spam mund edhe të sinkronizuar dhe të ndajnë përvojat e tyre online.

Shenjat e spam

Çka mund të jetë standard gabime dhe si të shmangen ato? Si të pavlerë, e antispam sistem gjithashtu do të njohin simptomat vijuese:

 • Për të shmangur spam fraza si "Klikoni këtu!", "Kam një milionë dollarë në minutë!"
 • pasthirmat pikë në headers dhe në mesazhin e trupit
 • shtypur "CAPS LOCK" (po, Po :)
 • ngjyra e fonts, në veçanti të kuqe, të gjelbër (Oh yeah!)
 • Gabim encoding
 • Duke përdorur një imazh të madh në vend të një teksti letër kur e imazhit nuk është e shoqëruar me një sasi minimale të tekstit, email-it është fshihet si spam
 • Përdorimi i fjalëve "Provë", "Hello", "Provë", "Provë" në rreshtin e subjektit, — ky gabim është bërë nga ata që e kalojnë një testmail brenda tyre të postës elektronike të korporatës
 • Mailing një mesazh të vetëm për shumë marrësit në të njëjtën organizatë me jashtme të adresave është një kompleks që nuk do të përballuar nuk shërbimit postar. Ajo të gjitha varet nga administratori i sistemit të kompanisë
 • Të shtrembër formatimin — mos kopjoni tekstin nga Microsoft Word direkt në email tekst nga Fjala në formatin HTML nuk do të shfaqet saktë. Në veçanti, kjo vlen për thonjëza, elipsis. Ju mund të përdorni kur-mail dërguar opsion thjeshtë me formatimin (p.sh., Gmail) — normale HTML tekstit. Megjithatë, në këtë rast edhe e keni humbur të gjithë formatimin dhe, më e rëndësishmja, lidhjet
 • Dërgimi i shumë email-e në ditë. Më shërbimet email nuk do të lejojë për të dërguar më shumë se 200 email në ditë (me ritmin e dërguar 50 000 adresave mund të jetë e vonuar,:). Përveç kësaj, nëse ju merrni me qira një server nga shared hosting, ata lehtë mund të çaktivizoni një llogari vetëm duke parë një të pazakontë trafiku rritje. Nëse ju keni një të dedikuar shërbimit, administrata e ushtrisë për të reaguar vetëm për të ankesave.
 • Tonë të know-how — ne të drejtuar të gjitha letrat para se të dërgoni mesazhe nëpërmjet SpamAssassin, të kontrolluar shkallën e saj "spamboti". Nëse kalon një farë pragu, adresën postare dhe redaktimi i gazetës. Në të ardhmen ne planin për zbatimin e këtij shërbimi XMailer, pastaj rekomandimet do të lëshuar drejtpërdrejt nga shkarkimit letra.

Si të di nëse email në "Plehra" ose "Junk"? Ka disa mënyra — analiza statistikore e zbulimeve të letrave apo SMTP të dhënat, por përdoruesit e zakonshëm, pa përdorimin e softuerit të specializuar janë në dispozicion. Është e drejtë e posaçme e të specializuara të shërbimeve. Në këtë moment është e mundur me XMailer në fazën e mbyllur beta testimit, së shpejti presin lirimin e të reja të aplikimit versionet.

Të suksesshëm mailings me XMailer!

Ne do të vazhdojmë të publikojë tonë këshilla për dërgimin e suksesshme gazetat. Le të shpresojmë se këto këshilla do të Ju ndihmojë zbatimin e suksesshëm të postimeve.

Tema e ardhshëm neni për të ofruar Mbështetje teknike.