Како да се направи е-мејл билтен

За да ја испратите Вашата писма до било кој број на адреси, важно е да се следат некои правилата што сме развиле заедно со нашите корисници во долго време користете XMailer како програма за дистрибуција.
Во Принцип, правилата и препораките ви овозможи да ја испратите вашата e-mail постојано со користење на слободен smtp сервери популарна e-mail услуги.

Опис и работат со цел.

XMailer не бара инсталација на Вашиот компјутер, бидејќи можете да се кандидира на било кој уред кој работи на Windows платформа.

ГЛАСАЧКО место Ако не можете да се кандидира XMailer, следете ги овие чекори:

 • Симнете од нашата веб-страница Net Framework 4.0 и инсталирајте ја.
 • Ги исклучите сите антивирус апликации и да се обиде да ја стартувате програмата повторно.
 • Контакт техничка поддршка, ние Ќе се опфатени.

База на корисници

Примачот листа може да се симне од следниве формати на датотеки:

 • во адреса формат XMailer 3 (.as3)
 • во текст формат (.txt)
 • во табела (CSV.csv)

Исто така е можно преземете од нашата база на корисници директно во програмата или sparsit од било која датотека со користење на соодветни menu item во окне Примачи.
Пред да се започне, ние ви препорачуваме да се кандидира алатка која проверува Вашата база на податоци за важност. Како reactogennosti база на корисници, сериозен сигнал за спам филтри за несакана пошта.
Задржи Вашата база на податоци до денес.

Додавање на сметки

Програмата XMailer2 може да испрати пораки од било SMTP сервери кои го поддржуваат поврзувањето на било која e-mail клиенти (Outlook Express, Лилјакот, Mozilla Thunderbird, PegasusMail, итн.).

Најлесен и докажан начин да се дистрибуираат е да креирате ново поштенско сандаче на серверот NGS.RU или MAIL.RU (само да се регистрирате 10-15 кутии NGS.RU или MAIL.RU).

Адреса кутии (корисничко име) треба да се избере истиот сериски броеви на крајот. (на пример: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]).
Лозинката кога ќе се регистрирате, исто така, наведени се исти за сите кутии.

Если вы не желаете тратить время на регистрацию новых почтовых ящиков, вы можете их преземете из нашей базы аккаунтов. Подробнее об этой возможности написано овде.

Создавањето на букви

Билтен може да биде направено во форма на нормална текстуална порака (со активни линкови) или во форма на слики .jpg. Или комбинација на опции.

На слика често е подобро визуелно се согледува, изгледа повеќе солидна и испрати полесно!

Програмата вклучува единствен алгоритам на постојани промени слики (име, големина, се поделат во парчиња), кој ви овозможува да праќате слики во големи количини (повеќе десетици илјади).

Предмет на е-маил

В поле "Предмет на е-маил" напишите тему сообщения.

Ако ви се случува да испрати повеќе од 100 букви направи неколку теми пораки!
Десен клик копче за да ја измените листата, па со секоја нова линија, пишува нова тема (повеќе, толку подобро ќе prohodit билтен!) За да испратите 10,000 пораки по 10 часа, околу 80 теми.

Работите се различни, во случај на: "оди, продај го чизми евтини!" и "Евтини продаваат чизми!" Но, најдобро е да се создаде голем број на теми и колку што е можно да се користат синоними (пр. различни зборови), никако на коренот.
Ако содржината на тема за Вас тоа не е важно, но важно е вистина, тогаш можете да nagraviroval како пријатен голем број на различни теми за било која тема со помош на нашите генератор на текст вграден-во XMailer 3.0.

Името на испраќачот

Во полето "Од кого" со кликнување на полето десно од полето за да додадете околу 10-15 различни "верзии" на име на Вашата компанија, на пример: "ДОО ALTAIR", "Компанијата" TAIR, "ФИРМА ALTAIR", ОРГАНИЗАЦИЈА е "ALTAIR", "ALTAIR" Novosibirsk и други. Можете да напишете име и patronymic на вработените итн.

Исто така е можно да се користи име генератор испраќачот.

A reply-to address

В поле "A reply-to address" указывается почта на которую будут приходить письма с автоответчиков получателей (если у получателя автоответчик включен) и ответные письма на Вашу рассылку.
Ако се остави празно, тогаш полето за одговори ќе биде излезни кутија/I. Во овој случај, одговорот на писмото ќе бидат испратени до поштенското сандаче од кои пораката е испратена.

Тоа е подобро да се користи втората опција е да имате повеќе поштенски сандачиња за кои ќе добијат одговор на писмо (ова е направено за дополнителни заобиколат спам филтри, како и во случај на определување една фиока може да се заклучи испраќање на Spam).

Препораки за испраќање

Кога сите потребни полиња во програмата се пополнува правилно, копче е активно "Билтен"сега можете да се движи кон следниот чекор директно во прозорецот на листата!

Конечниот поставување

Во время рассылки письма в формате "Текст", есть смысл поставить галочку "Включить замену букв на латинские аналоги" в настройках Antispamа. В этом случае в письме начинают хаотично заменяться такие буквы как - О, а, р, е, т, с, х... и др. на свои аналоги в латинском алфавите. Это дает возможность создать дополнительные уникальные письма и обойти СПАМ-фильтры.
Исто така, бидете сигурни да се стави во кутијата за проверка "Автоматски оневозможи сметки по неточни 10 грешки во ред. Во овој случај, програмата автоматски ќе се оневозможи на кутии, бидејќи 10 грешки во ред може да биде само во случај на контакт пораки во СПАМ, недостатокот на Интернет или да го заклучите вашиот кутии.

Галочка "Контрола читања" дает возможность просматривать статистику прочтений Вашей рассылки, но пользуйтесь этой функцией с осторожностью, так как адрес сервера, который собирает информацию о прочтении Ваших писем, может быть сигналом для спамфильтров о нежелательной рассылке. Сейчас мы разрабатываем механизм обхода этого ограничения и к 2016 году должны запустить это решение.

Кога испраќање на слики во голем обем, тоа е, исто така, разумно е да се постави на поделба на слика на мали парчиња ("Мин.парчиња и Max.парчиња"). Оваа функција во програмата овозможува поделба на сликата во неколку мали слики пред испраќање (примачот ги гледа слика како еден холистички). И ова се случува секој пат сосема случајно (вертикално и хоризонтално), и секоја слика е доделен на случајно генерирани име (што е невидена страна на примачот). Ако, на пример, се става бројот "Мин.парчиња" - 1 "Макс.парчиња" е 3, тогаш поделбата на сликата во овој случај ќе се одржи од 2 до 4 мали слики. - Во полето "Промени" е поставена во % на промена во насока на зголемување и намалување на испратени фотографии. Промената овозможува додавање на дадат уникатност на секој испратен е-мејл, и повеќе успешно извршување на дистрибуција без значителна загуба на квалитет. При поставувањето на промени од страна на повеќе од 20% ве молиме имајте на ум дека кога намалување на мали слики, текстот може да биде лошо може да се чита. Најдобро е промена од страна на 10-15%, како и текстот во писмото мал тоа е подобро да не се направи!

Билтен и тонкости обхода СПАМ-фильтров

Откако програма е подготвен да работи треба да се оди тест мејлинг за да се испрати тест е-порака.

Если через несколько секунд появилось уведомление, что тест мејлинг прошел успешно, нажимайте кнопку "Старт" и рассылка писем начнется.

На почтовый ящик указаный как "A reply-to address" должно прийти Ваше сообщение.
Ако не е известување "Неуспех испраќање на е-маил. mail", проверете ја врската кон Интернет блок 25 порта со антивирус или firewall-и.
Ако постои било каква друга порака за грешка, проверка на правописот на податоци во испраќање на сметка (корисничко име, лозинка). И употреба проверка на сметка на здравјето на луѓето.

Еве некои од главните точки кои мора да се смета, ако Ви е потребна квалитетна билтен!

 • На новак кутии за мејлинг, помалку веројатно нота во СПАМ.
 • Регистрирајте мал број на кутии (10-15), и брзината на испраќање со секој сет во не повеќе од 10 пораки на час (колку е поголема брзината, толку побрзо ќе се снима испраќање на SPAM)
 • Билтен подобро да се направи во текот на ноќта, бидејќи во текот на ноќта во минимален обем добиле СПАМ поплаки од корисниците.
 • Да се создаде изглед за испраќање на пораки од различни корисници , предмет линија мора да се додаде во доволни количини! (10 илјади писма до оние 30-40)
 • Во полето "Од" пишување 15-20 промени Вашата организација името (или Име и Patronymic)
 • "Тема" и "Од кого" можете да ги зачувате во посебен текст фајл и да не тип нив секој пат или притиснете Ctrl + C (копирање) и Ctrl + V (paste) за да вметнете претходно користени теми и од кого (во случај на дистрибуција со истиот предмет)

Ние ќе продолжиме да ги објавиме нашите совети за испраќање успешна билтени. Се надеваме дека овие совети ќе Ви помогнат да се спроведе успешна пошта.

Темата на следниот член на понуда Техничка поддршка.